Стати мамою - ніколи не пізно, але й ніколи не рано. Історія знає безліч прикладів, коли жінки народжували у похилому віці або ще зовсім дітьми. 




Наймолодша мама у світі - перуанка, Ліна Медіна, народила сина в п'ять років. Ліна Медіна народилася 17 вересня 1933 року в Перу. Її батьки звернулися в лікарню через збільшення черевної порожнини дитини. Спочатку припускали, що у дівчинки була пухлина, але незабаром лікарі виявили, що вона була вагітна на сьомому місяці. Доктор Херардо Лосада відвіз Ліну в столицю Перу до пологів.

14 травня 1939 Ліна Медіна народила хлопчика за допомогою кесаревого розтину. Син дівчинки важив 2,7 кілограма і був названий Херардо - на честь доктора. Хлопчик був вихований як брат Ліни. Він дізнався про свою справжню матір у віці десяти років. Херардо ріс здоровим, але помер в 1979 році у віці 40 років від хвороби кісткового мозку. Ліна згодом вийшла заміж, і в 1972 році народила другого сина.

У 1930-і роки за підозрою в згвалтуванні був затриманий батько Ліни, але його провину не змогли довести і чоловіка відпустили.

Найстаршою матір'ю у світі стала 70-річна мешканка індійського міста Музаффарнагар Омкарі Панвар, яка в липні 2008 року народила двійню. У подружжя Панвар вже були дві дорослі доньки і п'ять онуків, але вони завжди мріяли про сина-спадкоємця. Глава сімейства 77-річний Чаран-Сінгх заклав ділянку землі, продав буйволів, взяв кредит у банку і розлучився зі всіма заощадженнями, щоб заплатити за операцію зі штучного запліднення. Хлопчик і дівчинка вагою по 900 грам з'явилися на світ на місяць раніше терміну з допомогою кесаревого розтину.