вівторок, 11 грудня 2018 р.

Фразеологізми: вчимося вживати правильно


Фразеологізми: вчимося вживати правильно

Фразеологізми: вчимося вживати правильно

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям сім оригінальних завдань для розвитку виразного зв’язного мовлення та загальної ерудиції, навичок письма, збагачення лексичного запасу дітей.
Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню у дітей позитивного ставлення до вивчення рідної мови, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.
Вивчаємо фразеологізми: порівняння в малюнках. Пропоноване завдання пропонує дописати словосполучення й з’єднати їх із відповідними малюнками. Виконуючи завдання, дитина збагачуватиме лексику народними образними порівняннями, вчитиметься розкривати їх зміст, характеризувати властивості того об’єкта порівняння, про який ідеться.
Про кого так говорять? (українські фразеологізми). Цей комплект завдань допоможе збільшити словниковий запас, покращити знання української мови, навчитися влучно описувати людей. Комплект містить 8 фразеологізмів, що характеризують особистість. Виконуючи завдання, дитина зможе скласти в уяві образ відповідного виразу, зрозуміти, що він означає та запам’ятати фразеологізм.
Про кого так говорять? (російські фразеологізми). Цей комплект завдань допоможе покращити знання російської мови. У кожному завданні дитині пропонується підібрати фразеологізми до двох малюнків та підписати їх. Виконуючи завдання, дитина зможе скласти в уяві образ відповідного виразу, зрозуміти, що він означає та запам’ятати фразеологізм.
Учимо українські фразеологізми. Цей комплект завдань є чудовим способом збільшити словниковий запас, покращити знання української мови й збагатити власне мовлення. Комплект пропонує дитині познайомитись із 72 українськими фразеологізмами, які неодмінно стануть окрасою її висловлювання та свідченням обізнаності й дотепності.
Учимо російські фразеологізми. Цей комплект завдань складається з завдань, у яких даються шість фразеологізмів і відповідно шість тлумачень, які розташовані безсистемно. Дитині треба накреслити лінії й поєднати ними кожен фразеологізм із правильним тлумаченням. Виконуючи завдання, дитина матиме змогу поміркувати над усталеними словосполученнями й проявити кмітливість.
Вивчаємо фразеологізми (українська мова). Цей комплект завдань пропонує дитині у цікавій і незвичній формі поміркувати над запропонованими фразеологізмами та вивчити їхнє значення. Застосування фразеологізмів збагатить мовлення дитини, зробить висловлювання більш виразними, влучними та дотепними, а також буде свідченням знання української мови.
Вивчаємо фразеологізми (російська мова). Цей комплект завдань пропонує дитині по чотири фразеологізми у кожному (перший у якості прикладу). Дитина повинна пофантазувати та уявити ситуації, в яких буде доречним застосувати кожен з них, та намалювати їх, розкривши значення висловів за допомогою сюжету малюнку.


Немає коментарів:

Дописати коментар