субота, 15 грудня 2018 р.

Об'єднавчий собор УПЦ

Картинки по запросу обрання глави української помісної церкви церковний собор 15 грудня 2018р.
Предстоятелем Української помісної православної церкви став митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній, представник Української православної церкви Київського патріархату. Його обрали на Об’єднавчому соборі в Софії Київський за присутності представників православних церков України, повірених Константинополя та президента України.
«Ми змогли об'єднати три гілки українського православ'я в єдину помісну православну церкву», — заявив Епіфаній за підсумками Собору зі сцени на Софійській площі в Києві. Він подякував Константинополю, президенту України та главі УПЦ КП Філарету, главі УАПЦ Макарію і всім ієрархам, а також Верховній Раді за єдність.
Епіфанія представив президент України Петро Порошенко. Люди на чекали на представлення нового глави української церкви близько 10 годин.
За підсумками Собору Порошенко заявив: «Цей день увійде, або вже увійшов як священний день, день створення автокефальної помісної православної церкви. День остаточної незалежності здобуття нашої незалежності від Росії. Україна вже не буде пити з московської чаші, московського труту».
Попри те, що Порошенко був присутній на Соборі, він заявив, що держава не буде втручатися в діяльність церкви: «У нас не було, нема і не буде державної церкви», — заявив Порошенко.
Картинки по запросу обрання глави української помісної церкви церковний собор 15 грудня 2018р.

Немає коментарів:

Дописати коментар