четвер, 22 листопада 2018 р.

Стан та перспективи розвитку психологічної служби у системі освіти України


Відбувся круглий стіл «Стан та перспективи розвитку психологічної служби у системі освіти України»

У ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» 21 листопада 2018 року відбувся круглий стіл для завідувачів (директорів, керівників), методистів районних (міських) навчально-методичних центрів (кабінетів) психологічної служби у системі  освіти України з теми «Стан та перспективи розвитку психологічної служби у системі освіти України».
Одним із актуальних питань діяльності служби є виконання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким визначено комплексний підхід і систему заходів щодо запобігання та протидії фізичному, психологічному та сексуальному насильству в сім’ї.
Ольга Флярковська, начальник відділу психологічного супроводу та соціально-педагогічної роботи ІМЗО, відкриваючи захід, наголосила на актуальності та важливості піднятої теми. Вона ознайомила слухачів із поняттям та формами домашнього насильства, методичними рекомендаціями МОН України щодо виявлення й реагування на випадки домашнього насильства і взаємодії педагогічних працівників із іншими службами, а також  рекомендаціями щодо забезпечення інтегрованого підходу до протидії домашньому насильству шляхом реагування працівників освіти в школі.
Особливу дискусію серед учасників заходу викликало обговорення новел правового регулювання протидії домашньому насильству, основних напрямів реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.
Учасники круглого столу розглянули основні терміни та повноваження суб’єктів, що здійснюють заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству та висловили власне бачення щодо ефективної взаємодії суб’єктів співпраці.


Немає коментарів:

Дописати коментар