четвер, 11 січня 2018 р.

Велика війна. Якщо Путін піде в атаку


Велика війна.

 Якщо Путін піде в атаку


Картинки по запросу атоДмитро Орєшкін
Російський політологУ відносинах Росії та України наврядчи відбудуться якісь кардинальні зміни в 2018 році
Російські війська не посунуться назад, а українські війська не почнуть приєднання або повернення Донбасу. Істотний рух швидше принесе авторам більше негативу, ніж позитиву. Якщо Путін піде в атаку, він отримає ще один цикл санкцій, ослаблення внутрішньополітичних позицій. Другий раз в одну річку увійти не можна – вторинне приєднання Донбасу російське населення не потішить. Якщо Порошенко піде в атаку, то він не отримає підтримку Заходу – будуть тільки жертви і труднощі з фінансуванням.
Ні Путіну, ні Порошенку йти на серйозні операції нецікаво. Буде обмін взаємними звинуваченнями, будуть обстріли через лінію поділу, будуть терористичні акти і диверсії – все що завгодно. Але великий війни не буде, тому що вона не потрібна ні того, ні іншого в їх ситуації.
Ні Путіну, ні Порошенку йти на серйозні операції нецікаво
Інтерес Путіна полягає в тому, щоб Захід і весь світ сприйняли змінену політичну ситуацію з приєднанням Криму і підвішеним статусом Донбасу як норму. І повернулися на цьому тлі до того, що раніше називалося business as usual.
Путіну просто вже робити нічого. Він сидить і чекає, поки Захід примириться з цією ситуацією. А виходячи з того, що Заходу потрібна російська нафта і ще що-небудь, їм зручно вести політику business as usual. Україна теж пересидить-перетерпить – нічого з нею не станеться. І Донбас, напевно, і далі буде в такому підвішеному стані як Республіка Північного Кіпру або Нагірний Карабах. Природно, що ніколи керівництво постраждалої країни не визнає цього факту, і агресивна країна, яка приєднала собі шматок, не поступиться. Питання в тому, коли і як Путін буде цю справу перетравлювати – поки йому нелегко, адже ресурсів не вистачає.

Немає коментарів:

Дописати коментар