понеділок, 1 січня 2018 р.

Цікаві факти про Новий рік

Картинки по запросу цікавинки про новий рік н


Цікаві факти про Новий рік


Ви ніколи не запитували себе, чому саме ялинка? Звичай прикрашати ялинку був ввезений в Україну з Європи. Це сталося ще за царя Петра I. Так склалося що люди з давніх часів вірили, що душі людей переселяються в дерева. Душі можуть бути як добрі, так і злі. Саме тому прийнято прикрашати ялинку на Новий Рік, щоб задобрити дух.
Але чому ж ялинка? Ялинка залишається зеленою на протягу всього року. Наші предки вірили, що дерева, які цілий рік залишаються зеленими це любимчики Бога Сонця. Бог Сонця вважався головним Богом в багатьох культурах. Тому вибір зупинився на них.
Як було сказано раніше, перший вирішив ввести звичай Петро I, але звичай не прижився майже на 100 років. Тільки в 1852 році в Україні з’явилася перша публічна ялинка.

 Дід Мороз

Перша поява Санта-Клауса відбулася в 1822 році в Сполучених Штатах Америки. Пізніше слов’янські народи скопіювали Санту і зробили «нашого» Діда Мороза.
Все пішло від однієї казки, яка говорила як Святий Миколай з упряжкою, мішком з подарунками та оленями роздає подарунки всім дітям. Після того як він з’явився в Америки, його образ був узятий для французького Пер Ноель (нашого Діда Мороза). Дід Мороз вже пішов від Пер Ноель. Звичайно рукавиці і шуба були придумані нами, так як ніжному Санта Клаусу тут було б дуже холодно.

Зате образ Снігуроньки був придуманий у нас. Так Санта не має ніякої помічниці. Тільки в нашого Діда Мороза є Снігуронька. За це можна сказати спасибі народним казкам і письменникам, від яких все й пішло.

Найвища ялинка

Найбільша ялинка була встановлена ​​в Мехіко, а також вона потрапила до книги рекордів Гіннеса в 2010 році. Це воістину гігантська ялинка, висота — 110 метрів. Для того, щоб вам стало зрозуміло наскільки це багато наведу приклад. 110 метрів це трохи більше ніж 40 поверхів житлового будинку.

Немає коментарів:

Дописати коментар