неділя, 5 лютого 2017 р.

10 уроків життя від Конфуція

10 уроків життя від Конфуція

10 уроків життя від Конфуція
Філософія великого китайського мислителя була сфокусована на питаннях моралі, як з особистої, так і з суспільної точки зору. Конфуцій учив про правильність суспільних відносин, справедливість і рівність. Ми наводимо 10 яскравих життєвих уроків, які базуються на філософії Конфуція:
1. Просто продовжуйте йти
«Не важливо, як повільно Ви йдете, до тих пір, поки Ви не зупинитеся».
Якщо ви будете продовжувати йти правильним шляхом, то в кінцевому підсумку ви досягнете свого бажаного пункту призначення. Важка робота повинна виконуватися послідовно. Людина, що добивається успіху – це той, хто залишається відданим ідеї і, незважаючи на обставини, рухається до своєї мети.
2. Має значення те, хто ваші друзі
«Ніколи не заводьте дружбу з людиною, яка не краща за Вас самих».
Ваші друзі — це пророцтво вашого майбутнього. Ви прямуєте туди, де вони вже знаходяться. Це хороший привід для того, щоб шукати друзів, які рухаються в тому ж напрямку, який обрали й ви. Тому оточуйте себе людьми з вогнем в серці!
3. За добро потрібно платити.
«Легко ненавидіти і важко любити. На цьому засновані багато речей у нашому житті. Всього хорошого важко домогтися, і набагато легше отримати щось погане ».
Це багато що пояснює. Легше ненавидіти, легше проявляти негатив, легше виправдовуватися. Любов, прощення і великодушність вимагають великого серця, великого розуму і великих зусиль.
4. Спочатку підготуйте свої інструменти
«Життєві очікування залежать від старанності і наполегливості. Механік, який хоче вдосконалити свою роботу спочатку повинен підготувати свої інструменти ».
Конфуцій говорив: «Успіх залежить від попередньої підготовки, і без такої підготовки обов’язково трапиться невдача». Чим би ви не займалися в житті, якщо ви хочете домогтися успіху, то спочатку Ви повинні підготуватися. Навіть найбільша невдача може прискорити шлях до успіху.
5. Нічого поганого в тому, що ви помилилися
Немає нічого поганого в тому, що ви помилилися, якщо ви не будете продовжувати пам’ятати про це. Не переживайте через дрібниці. Вчинення помилки це не великий злочин. Не дозволяйте помилкам псувати ваш день. Не дозволяйте негативу займати ваші думки. Немає нічого поганого в здійсненні помилки! Святкуйте свої помилки!
6. Звертайте увагу на наслідки
«Коли ти розгніваний, думай про наслідки».
Соломон казав: «Терплячий кращий за хороброго, і той, хто володіє собою кращий за завойовника міста». Завжди пам’ятайте, що потрібно зберігати володіння собою, і думайте про наслідки.
7. Вносьте корективи
«Якщо очевидно, що цілі не можуть бути досягнуті, не коригуйте мету, корегуйте дії».
Якщо ваші цілі не здаються здійсненними цього року, то зараз найкращий час, щоб узгодити свій план з їх досягнення. Не сприймайте невдачу, як варіант, налаштуйте свої вітрила успіху і плавно рухайтеся до своєї мети.
8. Ви можете вчитися у кожного
«Якщо я йду з двома іншими людьми, то кожен з них буде виступати в ролі мого вчителя. Я буду слідувати хорошим рисам одного з них, і виправляти в собі мінуси іншого ».
Ви можете і повинні брати уроки у кожного, будь то шахрай або святий. Кожне життя – це історія, наповнена уроками, дозрілими для збору. Наприклад, можна взяти щось хороше і корисне для себе з 7 уроків життя Вілл Сміта або черпати знання з 10 золотих уроків Ейнштейна.
9. Все або нічого
«Чим би Ви не займалися в житті, робіть це всім своїм серцем».
Що б ви не робили, робіть це з повною віддачею або не робіть зовсім. Щоб домогтися успіху в житті від вас буде потрібно дати все найкраще, на що ви здатні, і тоді ви будете жити без жалю.
10. Якось раз до великого китайського мислителя Конфуція прийшла в гості дуже освітчена на ті часи дама і задала йому питання:
– Скажи, Конфуцій, чому коли жінка має багато коханців, то її піддають громадському осуду, а коли чоловік має багато жінок, то це нормально.
Перш ніж відповісти Конфуцій мовчки заварив чай ​​і розлив його в шість чашок.
– Скажи, – запитав він її після цього – коли один чайник ллє заварку в шість чашок, це нормально?
– Так. – Відповіла жінка.
– От бачиш – відповів Конфуцій – а коли в одну чашку зливають відразу шість чайників? …

Немає коментарів:

Дописати коментар