субота, 13 березня 2021 р.

Київська влада вважає графік ЗНО некомфортним

 

Київська влада вважає графік ЗНО некомфортним

За словами чиновників, комфорт випускників не має спричиняти дискомфорт для школярів


Київська влада вважає графік ЗНО некомфортним

Столичні чиновники невдоволені тим, що 280 тисяч київських школярів 1–10 класів мають поступитися місцем в аудиторіях одинадцятикласникам, які складатимуть ЗНО в травні цього року.

Про це йдеться в дописі заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентина Мондриївського у Facebook щодо традиційного проведення зовнішнього незалежного оцінювання з кількох предметів у травні кожного року.

За його словами, розклад ЗНО-2021 має бути комфортним для всіх учасників освітнього процесу.

«За наказом Міністерства освіти і науки України, основні сесії зовнішнього незалежного оцінювання мають розпочатись із 21 травня – за тиждень до завершення навчального року в школах. Складання ЗНО передбачає певні обмеження, а саме: жодних сторонніх осіб у приміщеннях під час тестування. Тобто 280 тисяч учнів 1–10 класів мають поступитися місцем одинадцятикласникам 21, 24, 25 та 28 травня», – наголошує чиновник.

Він також підкреслив, що якщо для старших класів буде можливо організувати дистанційне навчання в зазначені дні, то для учнів молодшої школи такий формат є неефективним.

Окрім того, за словами Мондриївського, батькам, чиї діти навчаються у 1–4 класах, доведеться також залишатися вдома та якось організовувати навчальний процес.

«Комфортна здача ЗНО для одних учнів, не має спричиняти дискомфорт для інших школярів. Сподіваємось, що на рівні країни приймуть зважене та комфортне рішення для всіх учасників освітнього процесу», – написав заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Варто зазначити, що в разі реалізації ініціативи, Міністерство освіти і науки має змінити графік ЗНО в 2021 році та перенести дати проведення тестувань з шести предметів – хімії, іспанської мови, німецької мови, французької мови, англійської мови, математики та української мови на більш пізні терміни.

Як відомо, на початку березня директорка департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян висловила невдоволення тим, що проведення зовнішнього оцінювання з математики призначене на 28 травня – день, коли в Києві планували провести свято Останнього дзвоника

Немає коментарів:

Дописати коментар