субота, 13 березня 2021 р.

Чи треба посилити роль англійської мови в українських закладах освіти?

 

Чи треба посилити роль англійської мови в українських закладах освіти?

Беріть участь в опитуванні Освіта.ua щодо місця англійської мови в освітній системі


Чи треба посилити роль англійської мови в українських закладах освіти?

Знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності України в контексті гібридної війни з Російською Федерацією.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов під час форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«На превеликий жаль, ми за 30 років не збагнули питання англійської мови, яка має бути обов’язково другою мовою в країні. Для того, щоб ми з вами були убезпечені від тих атак, від яких ми сьогодні потерпаємо від Російської Федерації», – зазначив Данілов.

Він також зазначив, що дуже багато політиків і президентів загравалися з російською мовою.

«Ми продовжували копати під себе яму, в якій сьогодні опинилися, яку сьогодні на 100% використовує Російська Федерація, коли вони російською мовою відправляють ті наративи, які вони вважають за необхідне. Це ключове фундаментальне питання, з яким треба розбиратися», – сказав Данілов.

Окрім того, він висловив переконання, що виходом з цієї ситуації має стати щонайактивніше поширення англійської мови в Україні.

«Ще раз наголошую: знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності нашої держави. Англійська мова має використовуватися з дитячого садочка, в школі. Її не треба навчати, її треба знати. Справа в тому, що у нас дуже багато навчають англійську мову, але дуже мало людей її знають і користуються нею. Коли ми зможемо налаштувати суспільство на англомовні видання, тоді питання тієї лінгвістичної війни, яку веде Російська Федерація, зможе поступово зникати», – сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, що нещодавно затверджена Міністерством освіти Типова освітня програма для 5–9 класів закладів загальної середньої освіти передбачає на вивчення іноземної мови по 3,5 години на тиждень. Традиційно цією іноземною мовою найчастіше є саме англійська. Також заклади освіти можуть передбачити вивчення другої іноземної мови (щонайменше дві години на тиждень) за рахунок перерозподілу навчальних годин інших освітніх галузей

Немає коментарів:

Дописати коментар