пʼятниця, 25 січня 2019 р.

ПЕРШІ ЗИМОВІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ ( 25 січня 1924 р.)


Історія Зимових Олімпійських Ігор


Картинки по запросу перші зимові олімпійські ігри



ПЕРШІ ЗИМОВІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ

25 січня 1924 року у французькому альпійському містечку Шамоні почались I зимові Олімпійські ігри, що проводилися як "Міжнародний спортивний тиждень з приводу VIII Олимпіади".             
Вперше питання про проведення окремо Зимових Олімпійських ігор обговорювався на сесії МОК в Будапешті (1911 р.). За ідею створення зимових Олімпійських ігор у той час наполегливо боролися фахівці і поклонники зимових змагань. Проте представники скандинавських країн, побоюючись за успіх традиційних Північних ігор, що проходять в Стокгольмі, і змагань в норвезькому Холменколлені, були категорично проти подібних ініціатив. До того ж два зимові види спорту хокей і фігурне катання до 1924 року вже були олімпійськими видами спорту, оскільки включалися в програму літніх Ігор в Лондоні (1908) і Антверпені (1920). У 1920 році крім фігурного катання було додане змагання по канадському хокею з шайбою.
При сприянні МОК і зокрема все того ж невтомного П'єра де Кубертена в 1924 у Франції пройшов "Тиждень зимового спорту, присвячений майбутнім Іграм VIII Олімпіади в Парижі", якому через рік був привласнений офіційний статус Перших Зимових Олімпійських ігор. З тих пір зимові ігри стали складовою частиною, деяким "додатком" до літніх Олімпійських Ігор і регулярно проводилися з ними в одні і ті ж роки, пропустивши разом 1940 і 1944 роки. І лише в 1991г. Олімпійські ігри по зимових видах спорту стають самостійними змаганнями і проводяться з Іграми літніх Олімпіад в різні строки.

Немає коментарів:

Дописати коментар