понеділок, 23 січня 2017 р.

П'ята хвиля еміграції українців.

П'ята міграційна криза в Україні: що це означає для влади


В аеропорту
В аеропорту / Волинські Новини
І чому це так символічно для Петра Порошенка, поціновувача цієї культової цифри?

Що таке еміграція для української влади?

Якщо ви думаєте, що у владних органах хтось переймається вашим виїздом, то ви глибоко помиляєтесь... Єдине, чим переймається наша влада, то це негативним соціальним трендом. Імідж – от що головне.
Як він псується еміграцією? З однієї сторони загрожує коаліції, Президенту і політикам як таким кризою недовіри та іміджем неспроможних...
З іншої сторони масова міграція може відвернути єврочиновників, яка і так не палають бажанням видавати Україні омріяний безвіз. Хоча, якщо дивитись на все це глобально, на останнє владі теж однаково. Хіба що тоді вони можуть звинуватити у зриві конкретних людей, а не себе!

Трішки історії...

Україна пережила чотири хвилі міграції. Перша була ще в останню чверть 19 століття. Тоді її назвали трудовою. Тоді українці виїздили у США, Канаду, Аргентину, Австралію, Нову Зеландію. Другу хвилю умовно можна назвати політичною, адже вона була спричинена утисками громадян України радянською владою, і відбувалось це в період між двома Світовими війнами. Третя хвиля ніби умовно продовжила другу, адже також була спричинена утисками від влади СРСР. Четверту називають "заробітчанською". Вона почалася у важкі 90-ті.
Усі ці українці виїжджали зі своєї рідної землі не від хорошого життя і не в гонитві за щастям. А лишень у сподіванні отримати хоч якийсь притулок і хоч трохи грошей для своєї сім'ї.

Проста символіка і цифра 5

2017 рік має всі шанси доповнити колекцію 5-го українського Президента Петра Порошенка із його 5 каналом, 5-рками у номерах машини тепер ще й п'ятою хвилею еміграції українців. А вона вже на порозі і вже "стукає у двері". І далі ігнорувати цю проблему, відписуватись у фейсбуці, замість керувати країною, не можна.
Але найсмішніше в цій ситуації те, що і влада не збирається тут сидіти. Те, як вони скуповують закордонну нерухомість та відкривають рахунки в закордонних банках, говорить, що держава Україна для них не більше, ніж інструмент дикої наживи! Для них люди – електорат, який потрібно вчасно кинути, надути, обдурити та витягнути зайве із кишені. А інколи і не зайве, а просто те, що є

Немає коментарів:

Дописати коментар