субота, 28 січня 2017 р.

З Новим роком !!!

Картинки по запросу анімація китайський новий рік 2017Картинки по запросу анімація китайський новий рік 2017

 Новий рік відзначається у перший день китайського місячного календаря. 
Дата відрізняється кожен рік за григоріанським календарем, але завжди перебуває між 21 січня і 20 лютого. Точний час початку китайського Нового року-2017 - 28 січня о 2:06 за Києвом.
Згідно зі стародавнім міфом, на початку кожного нового року китайці ховаються від чудовиська на ім`я Нянь (китайською означає "рік"). Нянь приходить в перший день Нового року, щоб пожирати худобу, зерно та їжу, а іноді і сільських жителів, особливо дітей. Щоб захистити себе, китайці клали їжу при вході в приміщення з приходом кожного нового року. Згідно з переказами, чим більше їжі, тим добрішим і поступливішими буде звір, а після того як Нянь насититься приготовленою для нього їжею, він більше не нападе на людей і залишить їх у спокої.
Одного разу люди побачили, що Нянь злякався маленької дитини, одягненої в червоний одяг, і вирішили, що він боїться червоного кольору. З тих пір кожен раз, коли приходить Новий рік, люди розвішують червоні ліхтарі на вікнах і дверях своїх осель і запалюють феєрверки. За повір'ями, ці традиції відлякують Няня і змушують його обходити поселення.
Святкування китайського Нового року 2017 триває цілих 15 днів. 11 лютого воно завершується грандіозним Фестивалем китайських ліхтарів
Картинки по запросу анімація китайський новий рік 2017

Немає коментарів:

Дописати коментар