пʼятниця, 9 квітня 2021 р.

В Україні запустили кампанію про якість освіти в школах

 

В Україні запустили кампанію про якість освіти в школах

Метою кампанії є розповідь про те, як кожен учасник може допомогти школі стати кращою


В Україні запустили кампанію про якість освіти в школах

Державна служба якості освіти розпочала інформаційну кампанію про систему забезпечення якості освіти в українських школах.

Метою кампанії є інформування батьків, учнів, директорів шкіл, вчителів, а також громади про те, якою має бути якісна школа та як нова система забезпечення якості освіти і як кожен учасник освітнього процесу може допомогти школі стати кращою.

За словами голови Державної служби якості освіти Руслана Гурака, якісна школа є результатом спільних зусиль усіх учасників освітнього процесу.

«Інформаційною кампанією ми хочемо донести, що якісна школа є результатом спільних зусиль усіх учасників освітнього процесу — засновника, який забезпечує ресурсами, директора, який постійно вдосконалює якість освітньої діяльності школи, вчителів, які розвиваються, щоб надавати якісну освіту, мотивованих учнів та батьків, які беруть участь у розвиткові школи. Дослідження, яке ми провели, готуючи цю кампанію, показало, що, наприклад, директори не завжди розуміють свою роль у підвищенні якості освіти», – зазначає голова Державної служби якості освіти.

У межах кампанії створено інформаційний сайт та анімовані відеоролики про те, що таке якісна школа і система забезпечення якості освіти.

«На інформаційному ресурсі про якісну школу ми показуємо, як конкретно керівники шкіл, вчителі, батьки, громади можуть долучитись до розвитку закладу», – зазначає голова Державної служби якості освіти.

Він також повідомив, що забезпечення поліпшення якості освітньої діяльності може бути реалізоване через процедури самооцінювання або проходження інституційного аудиту – нової процедури зовнішнього оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти вивчають освітні та управлінські процеси.

Зокрема, на сайті, презентованому в рамках кампанії, розповідається про ці два процеси, інструменти, які використовуються, та який результат може отримати школа. Також батькам пропонується низка прикладів, як можна долучитися до покращення якості освіти у школі та допомогти директору розвивати школу

Немає коментарів:

Дописати коментар