неділя, 14 лютого 2021 р.

Президент готовий стати лобістом інтересів освітян

 

Президент готовий стати лобістом інтересів освітян

Володимир Зеленський зазначає, що освіта матиме надійного союзника в особі Президента


Президент готовий стати лобістом інтересів освітян

Українська освіта в особі Президента України завжди матиме надійного союзника.

Про це під час проведення форума «Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрями» заявив Президент Володимир Зеленський.

За його словами, освіта й наука є стратегічно важливими напрямками для України, хоча довгі роки держава приділяла недостатньо уваги цій галузі.

«Сьогодні ми робимо все можливе, аби змінити такий підхід. Ми активно будуємо та ремонтуємо дитячі садочки по всій країні... Також ми відновлюємо та будуємо нові сучасні школи в кожному регіоні. І цей процес буде продовжуватись далі, адже ми прагнемо, щоб кожна наша українська школа – як у місті-мільйоннику, так і в невеликому селищі – мала сучасну матеріально-технічну базу, мала якісне та здорове харчування, доступ до Інтернету, інфраструктуру для спорту, для інклюзивної освіти», – наголосив Президент.

Окрім того, він повідомив, що цьогоріч були підвищені заробітні плати для освітян, і влада й надалі шукатиме механізми та кошти для того, щоб працівники освіти відчули престиж своєї професії.

«Хочу запевнити – в особі Президента України наша освіта завжди матиме надійного союзника. Якщо завгодно – лобіста інтересів наших освітян. Я готовий зі свого боку допомагати в реалізації усіх ваших ініціатив, усіх ваших кроків, усіх реформ для розвитку української освіти. У цьому контексті я хочу повідомити, що сьогодні буде опубліковано указ про створення при Президентові Ради з розвитку загальної середньої освіти. Знаю, що на цей крок чекали давно, і сьогодні його буде зроблено», – повідомив Володимир Зеленський.

Немає коментарів:

Дописати коментар