неділя, 14 квітня 2019 р.

ПОЧАТОК АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ НА ДОНБАСІ

ПОЧАТОК АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ НА ДОНБАСІ

Картинки по запросу початок ато
Пишу листа тобі, Солдате,
Мій добрий янголе крилатий!
Ти захищати від біди
Мене й країну йшов туди!
П’ять років тому, 13 квітня 2014 року, спецпризначенці СБУ прийняли перший бій на Донбасі, а в нашій державі оголосили про початок Антитерористичної операції.
Проросійські бойовики під керівництвом офіцерів спецслужб РФ 12 квітня 2014 року захопили держустанови у Донецьку, Горлівці, Дружківці, Краматорську, Костянтинівці та Слов’янську. До Слов’янська й Краматорська вирушили спеціальні підрозділи Служби безпеки і Збройних сил України.
Вранці 13 квітня 2014 року українські захисники зазнали першої втрати – під час збройного нападу на групу спецпризначення СБУ “Альфа”, яка проводила розвідку у передмісті Слов’янська й зупинилася для спілкування з місцевими жителями в селі Семенівка, загинув капітан групи Геннадій Біліченко.
У тому ж бою отримали поранення ще троє співробітників СБУ: командир “Альфи” полковник Геннадій Кузнєцов, полковник СБУ Олександр Кукса та підполковник “Альфи” Андрій Дубовик.
Допомогли спецпризначенцям десантники 3-ї роти 80-ї аеромобільної бригади, які розташовувалися неподалік.
Уже ввечері 13 квітня РНБО провела екстрене засідання й ухвалила рішення щодо початку Антитерористичної операції на сході України. Від бойовиків вимагали скласти зброю до 09:00 14 квітня. Проте цього не сталося.
Вранці 14 квітня тодішній секретар Ради національної безпеки і оборони та в. о. президента України Олександр Турчинов підписав указ про введення в дію рішення РНБО “Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України”, оголосивши таким чином про початок АТО із залученням ЗСУ.
Нагадаємо, 18 квітня на Донбасі оголосять “Великоднє перемир’я”.

.

Немає коментарів:

Дописати коментар