середа, 5 вересня 2018 р.

МОН змінює умови вступу до вишів у 2019 році: чого слід очікувати


МОН змінює умови вступу до вишів у 2019 році: чого слід очікувати

У МОН змінюють правила вступу до вишів


Міністерство освіти та науки України розробило нові умови прийому до внз у 2019 році. Наразі відповідний проект відомство виставило на громадське обговорення.
крема, у документі пропонують скоротити терміни вступної кампанії, проводити першочергове зарахування тих абітурієнтів, які в подальшому збираються працювати у селах тощо.
Передбачається, що у 2019 році для вступу до вишів прийматимуть сертифікати ЗНО 2018 та 2019 років з усіх предметів. Окрім цього, можна буде подати сертифікати ЗНО за 2017 рік, проте не враховуватимуть оцінки з іноземних мов – англійської, французької, німецької та іспанської.
Скоротити вступну кампанію хочуть на 3 дні у порівнянні з 2018 роком. Так, на бакалавра реєстрація електронних кабінетів розпочнеться за 9 днів до початку подання заяв – 1 липня, а сам прийом заяв та документів на бюджет триватиме з 10 до 22 липня.
Аби уникнути імовірної корупційної складової під час творчих конкурсів, МОН пропонує проводити їх до основної сесії незалежного оцінювання, а саме: з 16 березня до 15 травня. Це, на думку освітян, має усунути ризик узалежнення вишами результатів творчих конкурсів від оцінок ЗНО.

Немає коментарів:

Дописати коментар