четвер, 9 серпня 2018 р.

Триває конкурс е-підручників, які отримають гриф МОН

Триває конкурс е-підручників, які отримають гриф МОН

Матеріали, що отримають гриф, стануть частиною освітньої електронної платформи


Триває конкурс е-підручників, які отримають гриф МОН

Виробники та автори електронних підручників, електронних засобів навчання та дистанційних курсів можуть взяти участь у конкурсі на одержання грифа Міністерства освіти і науки України.
За інформацією освітнього відомства, матеріали, що отримають гриф міністерства стануть частиною освітньої електронної платформи, якою зможуть користуватись школяри та освітяни.
Цьогоріч конкурс електронних підручників проводиться за 5 назвами: «Я досліджую світ» та «Мистецтво» (1 клас), «Вступ до історії» та «Природознавство» (5 клас), «Біологія» (10 клас).
У Міносвіти повідомляють, що зараз фахівці відібрали вже 15 е-підручників, яким планується надання грифу відомства.
Для перевірки ефективності використання е-підручників в освітньому процесі планується провести експеримент в 50 класах 50 шкіл. До списку учасників увійдуть як міські, так і сільські школи.
Передбачається, що пілотний проект з використання електронних підручників у школах розпочнеться впродовж 2018/19 навчального року і триватиме три роки. У межах експерименту в 2018/19 навчальному році планують пілотувати 5 назв підручників, у 2019/20 - 13 назв, а у 2020/021 навчальному році - 23 назви електронних підручників.

Немає коментарів:

Дописати коментар