понеділок, 11 вересня 2017 р.

16 річниця трагедії: у США вшановують жертв терактів 11 вересня

16 річниця трагедії: у США вшановують жертв терактів 11 вересня

4 годин тому
  • Голос Америки


Президент Трамп і перша леді Меланія Трамп беруть участь у пам'ятних заходах


Президент США Дональд Трамп в понеділок вперше очолить пам'ятні заходи з нагоди річниці терактів 11 вересня. Цей серйозний момент, який не має відношення до партійних чвар, може нагадати про суперечливі заяви Трампа з приводу самого страшного теракту на території США.

У момент, коли перший літак врізався в одну з веж-близнюків Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку президент Трамп з дружиною Меланією провели хвилину мовчання в Білому домі в пам'ять про майже 3 000 людей, які загинули від рук терористів.
11 вересня 16 років тому, терористи захопили пасажирські літаки і врізалися в будівлі Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку і Пентагон. Ще один захоплений літак розбився на полі в районі міста Шенксвілл, штат Пенсильванія.

Президент Трамп з дружиною також відвідали пам'ятну церемонію в Пентагоні, яку очолив міністр оборони Джим Маттіс і глава Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США Джозеф Данфорд.
Президент і перша леді на церемонії в Пентагоні
Президент і перша леді на церемонії в Пентагоні
«Ми оплакуємо їх, ми вшановуємо їх і ми обіцяємо ніколи їх не забути», - заявив президент Трамп, виступаючи на церемонії у Пентагоні.
Заходи проходять на тлі руйнівних наслідків двох ураганів, що обрушилися на США за останні три тижні.

Віце-президент Майк Пенс представлятиме адміністрацію на пам'ятному заході біля меморіалу 11 вересня в Шенксвіллі.

У Трампа, який народився і виріс в Нью-Йорку, з терактами 11 вересня склалася дивна історія: з одного боку, він нерідко приводить їх в якості прикладу мужності міських служб екстреного реагування, з іншого - виступає з непідтвердженими твердженнями про те, що він сам бачив і робив в той день.

Трамп часто говорить про те, як хоробро повелися нью-йоркські поліцейські, пожежники та інші співробітники служб екстреного реагування, які поспішили до вежх-близнюків, ризикуючи власним життям. За словами президента, це приклад стійкості міста, що заслужив за це повагу багатьох людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар