пʼятниця, 23 грудня 2016 р.

Особливості святкування Нового року


Картинки по запросу історія нового року в україні


ФРАНЦІЯ
Головне - обійняти бочку з вином і привітати її зі святом. Французький Дід Мороз - Пер Ноэль - приходить у новорічну ніч і залишає подарунки в дитячих черевичках. Той, кому дістається біб, .запечений у новорічний пиріг, дістає титул "бобового короля" і у святкову ніч усі коряться його наказам. Ще одна ознака свята - Сантони - дерев'яні чи глиняні фігурки, які ставлять біля ялинки. За традицією, гарний хазяїн-винороб неодмінно повинен цокнутися з бочкою вина, привітати її зі святом і випити за майбутній врожай.
НЕПАЛ
Новий Рік зустрічають зі сходом сонця. Уночі, коли повний Місяць, непальці запалюють величезні багаття і кидають у вогонь непотрібні речі. Наступного дня починається Свято фарб. Люди розмальовують собі обличчя, руки, груди незвичайним візерунком, а потім танцюють і співають пісні на вулицях.
ФІНЛЯНДІЯ
Фінський бенкет на Новий рік неодмінно складається із сливового киселя і рисової каші. Один з найголовніших героїв фінських різдвяних свят - звичайно ж, Йолу Пуккі (Joulu Pukkі) - так називають Діда Мороза фіни. Є таке повір'я, що раніше, крім подарунків, він приносив ще й різки, а візит свій починав зі слів: "Чи є в цьому будинку слухняні діти?". Сьогодні елемент виховання майже зник, і всі діти одержують новорічні подарунки

Немає коментарів:

Дописати коментар